Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 09:02 - Аржентина показа вратата на Гърция
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2010 09:03


Аржентинците опитаха да наложат известен натиск в първите десетина минути от двубоя като задържаха топката в свое владение и се опитаха да пренесат играта в половината на Гърция. Южните ни съседи обаче бяха отлично построени и затваряха пространствата пред съпрниковите играчи, писа sportni.bg.

"Елините" приеха играта пред своето наказателно поле и дебнеха за възможност да отранизират бързи контраатаки, които да изненадат защитата на "гаучосите". В 18-ата минута Серхио Агуеро проби защитата на Гърция, нахлу в наказателното поле и стреля, но стражът Александрос Зорвас изби топката в корнер.

Последва центриране на Меси, но топката бе изчистена извън гръцкото наказателно поле. Джабулани обаче попадна в Хуан Себастиан Верон, който с великолепен удар от около 35 метра стреля и принуди вратаря на Гърцяотново да показва добрия си рефлекс, за да парира изстрела.

Гърците действаха в предни позиции със светкавични контраатаки, които обаче не застрашиха сериозно Серхио Ромеро. В последните минути на полувремето в герой за Гърция се превърна вратаря Александрос Зорвас, който отрази страхотни удари на Верон, Меси, Макси Родригес.

В крайна сметка солидната гръцка отбрана попречи запалянковците да видят голове през първата половина и отборите се оттеглиха при резултат 0:0 на почивката.

Две минути след подновяването на играта гърците имаха отлична възможност да открият резултата. Йоргос Самарас напредна към полето на Аржентина, преодоля последователно Мартин Демикелис и Николас Бурдисо и стреля към вратата на Ромеро, но нямаше късмет и прати коженото кълбо встрани от целта.

В 69-ата минута Лионел Меси стреля директно към гръцката врата от пряк свободен удар от сериозна дистанция и само отличната намеса на вратаря Зорвас предотврати откриването на резултата.

В 78-ата минута обаче стражът бе безпомощен, след като Мартин Демикелис засече с глава центриране в наказателното поле и насочи топката към вратата на Зорвас. Ударът му бе блокиран от Диего Милито, който се озова на пътя на топката, но при добавката Демикелис нямаше как да сгреши и Джабулани се оплете в мрежата на гръцката врата - 0:1.

В 86-ата минута Ди Мария зиведе Меси на отлична позиция, капитанът на Аржентина нахлу в наказателното поле и стреля, но определено тази вечер късметът не бе на негова страна и топката срещна гредата зад Зорвас.

Така се стигна до 89-ата минута, когато самостоятелен пробив на Лионел Меси завърши с великолепен изстрел към вратата на съперника. Зорвас изби топката, но тя попадна във влезлия като резерва Мартин Палермо, който я доби в неохраняваната врата за 0:2.

В крайна сметка Аржентина продължава на 1/8-финалите в шампионата с пълен актив от девет точки от груповата фаза и оглавява група В. Гърция пък отпада от надпреварата, заемайки трета позиция с 3 точки. На второто място е отборът на Южна Корея, който има 4 точки, а Нигеря е в дъното на таблицата със само една спечелена точка.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213738
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833