Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 03:09 - Гимнастика за мързеливи
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
1



image  Вероятно много жени искат да имат хубава и стегната фигура, без да се налага да правят излишни движения. С тези упражнения няма да се сдобиете с идеална фигура, но може да поддържате отлична форма, ако ги правите ежедневно.

1. Събуждайки се, започнете "загрявката" - протегнете се, вдигнете краката си, както лежите по гръб или корпуса, като се опирате на раменете. После се обърнете по корем – хванете с ръце ходилата си, като едновременно ги дърпате към гърба и повдигате главата. Това упражнение ще събуди мозъка ви, стомаха и червата.

2. Сега трябва да се "надигнете" малко, да заемете седнало положение в леглото, за да се погрижите за талията си. Изправете гърба, завъртете корпуса надясно, колкото е възможно повече, опитвайки се с ръцете да достигнете стената зад гърба ви или таблата на леглото. Задръжте 15-20 секунди. Върнете се бавно в изходно положение. Сега повторете упражнението, само че на другата страна.

3. Ако трябва да изминете някакво разстояние – например до банята – направете го така, че да има полза, като раздвижите ставите и мускулите на краката си. Опитайте се да стигнете до целта с подскоци – ту на левия, ту на десния крак, а може и на двата. Друг вариант е на всеки 3-4 крачки да правите ниски поклони или да прикляквате. Много е ефективно, въпреки че отстрани вероятно изглежда малко странно!

4. Признайте си, че не прекарвате часове в размисъл за четириглавия бедрен мускул, нали? Да, но от това, колко го тренирате, зависи красотата на краката ви. Така че – обратно към леглото! Седнете на края му и опрете ходилата на пода – като че ли тъкмо сте си обули чехлите. Сега напрегнете мускулите на бедрата и без помощта на ръцете, бавно повдигнете дупето си на 2 сантиметра. Опитайте се да се задържите в това положение колкото може по-дълго. После си починете и опитайте отново.

5. Това упражнение помага да се поддържат в тонус мускулите на гърдите – всъщност истината е, че гърдите ви дори ще се повдигат, ако го правите редовно. Упражнението може да се прави във всякакво положение на тялото – легнало, седнало, стоеж. Ръцете ви са пред гърдите, притискате дланите една в друга, като за молитва. Напрягате мускулите максимално и притискате силно дланите. Отпускате и повтаряте отново. И така – ежедневно, по 5-7 минути!

6. А сега да се заемем с корема. За укрепване мускулите на корема по принцип има много упражнения. Количеството за мързеливи обаче, се свежда до няколко. За щастие – това не влияе на ефективността им, разбира се, ако се правят ежедневно. Първи вариант: вдишвате много дълбоко (да усетите въздуха в стомаха) и като напрягате мускулите, задържате 6-8 секунди. Издишвате и отпускате. Повтаряте от 10 до 20 пъти. Втори вариант: Пускате силна струя вода на ръчния душ и с кръгови движения масажирате корема. Толкова – по-мързеливо няма! Излезте от банята, застанете пред огледалото, усмихнете се и си кажете, че сте една хубава жена, за която започва един чудесен ден!

image



Тагове:   гимнастика,


Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213831
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833