Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2010 04:16 - СИМ карти на черно
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 409 Коментари: 0 Гласове:
0



Черна борса за предплатени СИМ карти се е развихрила у нас, след като регистрацията им стана задължителна от началото на годината, съобщи в. "Труд".
Поне две организирани групи изкупуват малкото парченце пластмаса по 50-60 лева за брой. Цената е по-висока, ако "дилърът" осигури голям брой карти. В същото време родните мафиоти масово са започнали да използват анонимни СИМ карти предимно от съседни страни - Румъния, Сърбия и Македония.

Целта на мафиотите е да не бъдат засичани и подслушвани от полицията след задължителната регистрация на предплатените карти с име и ЕГН, която влезе в сила от началото на годината. Именно такива номера ползваха до края на миналата година някои от членовете на организирани престъпни групи. След като започна събирането на лични данни обаче, хора от силовите структури са успели да финтират МВР. Част от тях ползвали предплатени карти или номера, регистрирани на абонаментен договор на подставени лица в съседните държави.

Втората възможност е дори по-изгодна, тъй като презареждането на предплатена сим карта от чужбина е доста трудно, а включените минути бързо свършват. В същото време при абонаментен договор цената на разговорите е по-ниска, а сметките на съответния сърбин или македонец могат да бъдат плащани напълно анонимно. Чужденецът може изобщо дори да не знае, че номерът е на негово име.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6208852
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833