Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2012 17:28 - Нов опасен наркотик - "крокодил"
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Наскоро стана ясно, че “крокодил” вилнее в Русия. Това всъщност е синтетичният  наркотик на бедните, който разяжда плътта и към който са пристрастени хиляди, а според някои данни дори милиони млади руснаци, писа в."24 часа".

В Германия наскоро са открити 4-ма бездомници, които показват признаците на пристрастените.
В България опасният наркотик не е засичан, казват спецове в борбата с наркотиците.

Хората, които започнат да употребяват тази дрога, се пристрастяват към нея за ден-два, а някои още след първата инжекция, и успяват да останат живи не повече от две-три години. Малцината, изтръгнали се от челюстите на “крока” -  едва 1 на сто, са обезобразени за цял живот. На местата, където се инжектира, кожата позеленява, става на петна и люспи и заприличва на крокодилска кожа. Оттам идва и името. Постепенно плътта загнива и започва да пада като при прокажените. Обичайният резултат са гангрена и ампутация.

В крайния стадий месото буквално се отделя от костите. Костната тъкан на долната челюст се разпада заради съдържащата се в наркотика киселина, а зъбите се изронват.
Смъртта най-често настъпва поради чернодробна недостатъчност и вътрешни кръвоизливи. Дори онези, които все пак успеят да оставят дрогата, гледат с празен поглед като след лоботомия. Те получават необратими мозъчни увреждания.

"Крокодилът" първо се появява в Сибир и Далечния изток около 2002 г. и едва в последните 3 години завладява цялата територия на Русия. От 2009 г. насам количеството на иззетия наркотик е нараснало 23 пъти, пише сп. “Тайм”. Само през първите три месеца на 2011 г. руската Федерална служба за борба с наркотиците е иззела 63 млн. дози.



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212590
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833