Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2012 17:15 - Партията на Капка започна да капе
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.04.2012 17:21


Независимите депутати Валентин Николов, Димитър Карбов и Огнян Тетимов, които излязоха от парламентарната група на „Атака“, сега напускат и партията на Димитър Стоянов, в чийто инициативен комитет бяха.

Стоянов, който е доведен син на лидера на „Атака“ Волен Сидеров, обяви преди месец, че прави нова партия на базата на национал-демократическата идея. В инициативния комитет на формацията влязоха разочаровани бивши членова на „Атака“, както и тримата народни представители, които днес обявиха, че напускат проекта.

А до новата партия се стигна след шумен разпад на семейството на Сидеров и ценностна криза в самата „Атака“, като обидената му съпруга Капка Сидерова вдъхнови сина си Димитър Стоянов да направи за реванш нова партия, като отцепи част от недоволните от непостоянната политика на Сидеров атакисти.

Оттеглянето на тримата от новата формация обяви Димитър Карбов пред журналисти в парламента в четвъртък.

„Не приемаме съставянето на нова политическа формация, базирана на лидерски и семеен тип, каквато се очертава да бъде „Национал-демократична партия“ с лидер Димитър Стоянов“, се посочва в декларация, подписана от тримата.

„Партиите се създават по идеологически признак, а не по семеен“, посочват те и допълват, че това не отговаря на разбиранията им за модерна и демократична партия.

„Убедени сме, че в България има нужда да бъде създадена истинска модерна, патриотична и демократична политическа формация, която да сложи край на екстремизма, ксенофобията, конфронтацията и кресливия национализъм“, отбелязват тримата независими депутати.

Те декларират, че „няма да прекратят усилията си в търсене на новия смисъл на българския национализъм и ще продължат да търсят вярната формула за реализацията на идеите си и тези на избирателите им“.

mediapool.bg



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181384
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833