Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2011 21:24 - Бирата е полезна за вашето здраве
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.01.2011 21:25


imageПиенето на половин литър бира на ден е полезно за здравето, показва изненадващо изследване на испански учени. Те установили, че умереното консумиране на бира намалява опасността от диабет и от високо кръвно налягане и помага на хората да отслабнат.

Д-р Рамон Еструч и д-р Роса Ламуела изследвали 1249 мъже и жени над 57 години за целите на проучването си, озаглавено "Бира, средиземноморска диета и сърдечно-съдови заболявания". Те установили, че тези участници, които комбиринали средиземноморската диета с половин литър бира "не само, че не напълнявали, но в някои случаи дори отслабвали".

В половин литър бира има около 200 калории, колкото в чаша кафе лате с пълномаслено мляко. Лекарите установили, че бирата е също толкова полезна за здравето, колкото умерената консумация на вино. Бирата съдържа фолиева киселина, витамини, желязо и калций, които според изследването имат "защитен" ефект за сърдечно-съдовата система. Освен това тя е със сравнително ниско алкохолно съдържание спрямо други видове алкохол.

Участниците в изследването, които редовно пиели умерени количества бира, било по-малко вероятно да се страдат от диабет или високо кръвно и имат по-ниско съдържание на телесни мазнини. "С това изследване опровергаваме митове. Знаем, че бирата не е виновна за наднорменото тегло", заяви д-р Ламуела. Учените препоръчват на жените да пият по две малки чаши бира на ден, а мъжете – по три, като ги съчетават със здравословен хранителен режим и упражнения.

БГНЕС



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6222290
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833