Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 10:18 - Калпав вратар провали Англия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 443 Коментари: 0 Гласове:
0



Шестдесет години след Мондиала в Бразилия,  Англия отново бе препъната от САЩ. За разлика от 1950-а година, когато американците победиха с 1:0 надменните англичани, сега двата тима завършиха 1:1, но и това е сериозен удар по амбициите на "трите лъва" на Мондиала в ЮАР, писа Топспорт.

Калпава проява на вратаря Робърт Грийн сложи прът в колелата на Англия, а невероятният му колега от САЩ Тим Хауърд спаси точката за тима от зад Океана. Началото на срещата бе отлично за англичаните, които успяха да поведат още в 4-ата минута чрез номер 4 в бяло - капитана Стивън Джерард. Лидерът на Ливърпул изскочи от задна позиция и получи страхотен пас от Хески, а след това нямаше проблеми да матира Хауърд. Ранният гол обаче изигра лоша шега на селекцията на Капело, която се успокои твърде много.

Постепенно американците се окопитиха и започнаха да поглеждат към вратата на Грийн. Алтидор се размина с топката на метри от вратата, а пък Ленън избра грешно решение да подава, вместо да стреля от чиста позиция. В 30-ата минута Милнър трябваше да напусне терена, след като започна мача невъзстановен и това оказа влияние.

В края на първата част старата слабост на "трите лъва" вратарският пост отново се прояви. Демпси изстреля слаб удар от дистанция, а стражът на Уест Хем Робърт Грийн изпусна топката зад себе си - 1:1. Още в следващата атака Джонсън можеше да вкара, но Хауърд бе на мястото си.

Американският страж се превърна в герой за своя тим, след като в 52-ата минута препарира Хески, който излязъл сам срещу него би в ръцете му, а след това се намеси блестящо и при удари на Шон-Райт Филипс и Лампард. Звездата в атака за Англия Уейн Руни бе пазен много зорко и не се отличи с нищо в мача, освен с един силен удар, минал на сантиметри от вратата. Най-добрият шанс за САЩ се откри пред Алтидор, но Грийн изби в гредата удара му от упор.

До края на мача поданиците на Кралицата натиснаха с всички сили, но така и не разгадаха за втори път шифъра за вратата на Хауърд, който пази блестящо. Утре е вторият мач в групата, в който се срещат тимовете на Алжир и Словения.



Тагове:   англия,   футбол,   Калпав,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6215430
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833