Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 10:14 - Южна Корея се подигра на Гърция
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 556 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Южна Корея постигна първата победа на Мондиал 2010. Азиатците изиграха великолепен двубой и надвиха европейския шампион от 2004 г. Гърция с 2:0. Това бе най-малкото, с което се отърваха елините, които показаха тотална немощ във всяка фаза на играта, съобщи Топспорт. Интересното е, че южните ни съседи записват едва второ участие на световни първенства. Досега те имат голова разлика от 0:12 и 4 загуби на такъв форум.

Корейците нанесоха своя удар още в 7-ата минута. Юнг Соо Ли засече центриране от фаул, след като бе оставен пред празната врата - 1:0.

20 минути по-късно тимът на Хю Юнг-Мо пропусна невероятна ситуация да покачи резултата. Тогава Парк Чу Юн прави феноменален пропуск, останал сам срещу Цорвас. Той стреля в крака на вратаря и топката излезе над вратата. Отличният пас бе на звездата на азиатците - Парк Джи Сун.

На всичкото отгоре гърците отправиха само един удар за цяло полувреме към вратата на Джун Сун, при това неточен.

През втората част Ото Рехагел пусна в игра Пацацоглу, Салпингидис и Капетанос още в началните минути, но това по никакъв начин не промени грозното лице на гръцкия тим в тази среща.

В 52-ата минута направилият отличен мач Парк Джи Сун наказа Александрос Цорвас за втори път. Халфът на Манчестър Юнайтед се възползва от грешка в сърцето на отбраната на Гърция и реализира за 2:0 с техничен удар.

По чудо нов гол до края на мача не се стигна, въпреки че и пред двете врати имаше куп възможности. Азиатците се скъсаха да пропускат пред вратата на Цорвас. Най-дейни бяха Чу Йон Парк, Парк Джи Сун и Ким Джун Ву.

Единствено Гекас имаше сериозен шанс да отбележи във вратата на Джун Сун, но стражът спаси. Гърците създадоха и още опасности, но те по-скоро бяха от хаотични мелета, отколкото от смислени комбинации.

 



Тагове:   футбол,   победа,   Южна,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6204880
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833