Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 22:28 - Калинич: Убих 20, слагах ги разфасовани в месомелачка
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 345 Коментари: 0 Гласове:
0



Арестуваният в Хърватия участник в атентата срещу сръбския премиер Зоран Джинджич Сретко Калинич-Дзвер направи потресаващи разкрития за престъпното си минало.

Калинич, който се смята за един от най-жестоките убийци в сръбската престъпна групировка Земунски клан, бе задържан в началото на седмицата в Загреб след като бе ранен от друг член на бандата Милош Симович. В Сърбия Калинич има 30-годишна присъда за участие в атентата срещу Джинджич. От 2003 година той се укриваше от сръбската полиция.

Пред хърватската полиция Калинич признал, че е участвал в 20 убийства. Едни са били убивани с куршуми, други с експлозив, а трети са били разфасовани и слагани в месомелачка и след това изгаряни. За тези жестокости е разказал самият Сретко Калинич, съобщава хърватската преса. "Извършител съм на поне 20 убийства в Сърбия, Холандия, Испания и едно в Хърватия. Не съжалявам за нито едно от тях, защото всичките си го заслужаваха - това бяха тъпи хора", е казал още Сретко Калинич- Дзвер.

Според "Ютарни лист" Калинич е предложил пълно съдействие на хърватските власти с цел да не бъде екстрадиран в Сърбия. "В Сърбия ме очакват 30 години затвор....Кажете какво предлагате и аз ще ви разкажа всичко", е казал пред хърватските следователи един от най-известните и най-жестоки сръбски престъпници. Той е обещал да разкрие и цялата истина и имената на организаторите на убийството на Зоран Джинджич, както и на Зоран Вукойевич, защитеният свидел в делото за убийството. Вукойевич бе убит през 2006 година.

БГНЕС



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6214418
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833