Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2010 20:06 - Франческа Скиавоне е шампионка на Ролан Гарос
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.06.2010 20:07


imageФранческа Скиавоне (Ит) спечели титлата от Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос, след като на финала надигра Саманта Стоусър (Австрл) с 2:0 сета, в отделните части 6/4, 7/6, съобщи Dnes.bg.

Така италианката стана първата представителка на своята родина триумфирала в надпреварите от Големия шлем и общо 37-та различна носителка на трофея от френската столица.

Противно на всички прогнози преди днешния сблъсък Скиавоне започна срещата много мобилизирано, справи се с първоначалното напрежение и изчака своя момент, който настъпи в деветия гейм (при 4/4), когато двойна грешка от страна на Стоусър донесе така необходимия пробив на италианката, след който тя безпроблемно сервира за успеха в първия сет.

Австралийката реагира като ужилена и в самото начало на втората част тя на свой ред стигна до брейк, след което спечели подаването си за затвърждаване на пробива и си осигури комфортен аванс от 4/1.

Скиавоне обаче не се примири и на свой ред опита да поеме инициативата в разиграванията, което й донесе серия от три поредни гейма за изравняване на резултата, а на всичко отгоре психологическото предимство вече бе изцяло на нейна страна.

Последваха няколко гейма без възможности за пробив и логично се стигна до тайбрек, в който италианката “летеше” по корта и след серия от брилянтни отигравания стигна до категоричното 7:2, което означаваше първа титла от Шлема и шесто място в световната ранглиста от понеделник



Тагове:   шампионка,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6220207
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833