Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 14:50 - Борисов назова вината на Дянков
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 508 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Ако Дянков има някаква вина, то тя е че той не очакваше кризата в Гърция да е такава и че щяха да ни приемат в еврозоната, съобщи news.bg.

Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Бойко Борисов в отговор на въпрос на Антон Кутев от БСП, който попита „какво трябва да се направи в държавата, за да се премахне това недоразумение Симеон Дянков".

След като коментира, че от трибуната на парламента не трябва да се говори по този начин, Борисов заяви, че финансист номер едно не е предвидил правилно ситуацията в Гърция и „всички са тръгнали, за да защитят интереса на държавата."

Отговаряйки на упрека на опозицията, че Симеон Дянков не е достатъчно компетентен, за да се справи с икономическата криза, Борисов каза: Трябваше да приемем бюджет с целия дефицит на предишното правителство.

Ако сега мога да върна времето назад, нямаше да приема този бюджет, щях да го приема с два милиарда дефицит. Така че, благодарете ми, че съм приел вашия пасив. Защото ние не сме направили дефицита, изтъкна Борисов.

Премиерът се обърна към Антон Кутев с думите, че приема неговото определение, че Дянков има вина, но тя се състои единствено в погрешната преценка за икономическото състояние на Гърция.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213041
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833