Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2012 16:41 - Градският транспорт стана по-скъп
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
1



След като глобата за нередовен пътник в столичния градски транспорт вече бе увеличена двойно – от 10 на 20 лева, от днес влизат в сила още от обявените по-рано промени в сектора. Всички абонаментни карти за градския транспорт в София започват да се издават на електронен носител. Хартиени ще останат само еднодневните карти и билетите за еднократно пътуване.

Влизат в сила така наречените персонализирани карти. Те са поименни и върху тях е изобразена снимката на притежателя. Всеки желаещ да се сдобие с такава карта трябва да попълни бланка в бюрата на градския транспорт. Издаването става сравнително бързо – за по-малко от 10 минути.

Ако пък се поръча карта от каса на градския транспорт, тогава процедурата е по-бавна. В рамките на 3 работни дни пластиката ще бъде отпечатана и ще може да се получи от същото място. Остава и възможността за неперсонализирани карти, които вече са по-скъпи.

Досегашните цени на абонаментните карти се запазват, но само за поименните. При останалите повишението е с 20%. Така например месечната карта за една линия без снимка вече струва 28 лева, а личната е 23 лева.

Предимството на новите електронни носители е, че ако бъдат загубени или откраднати, те ще могат да се блокират и възстановят. Клиентът ще трябва да заплати само таксата от 2 лева за пластиката.

От днес влиза в сила и така нареченият „семеен пакет”. Родител с персонална карта ще може да закупи документ за пътуване на детето си с 50% по-евтино. Ученическата карта за всички линии е 20 лева, но със „семейният пакет” тя ще струва 10 лв.

За служителите на фирми и институции също са предвидени различни облекчения. Всички хартиени карти, които в момента се ползват от клиентите на градския транспорт, остават активни, докато валидността им изтече. Картите за метрото пък ще поскъпнат от 1 септември - с пускането на втория лъч на подземната железница.

btvnews.bg




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212696
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833