Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2012 19:06 - 40 цигани пребиха с колове студенти от НСА при Равда
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
0



40 цигани, въоръжени с колове, нападнаха студенти от Националната спортна академия, пребиха част от тях и изпочупиха палатките им. Вандалската случка се разиграла в сряда около 16 часа в базата „Олимпийски надежди” в Несебър.

Студенти твърдят, че хора, представящи се за реститути, искат да им отнемат част от имота с фалшиви документи и да построят хотел.
През март дори в базата влязоха багери, които прокопаха трасе до плажната ивица.

За да си защитят имота, от 15 март студенти разпънаха палатки и останаха да го пазят денем и нощем на смени. След като разбрали това, инвеститорите решили да си решат проблема, като платят на група роми, които, въоръжени с колове и мрежи за заграждения, да изгонят студентите и да си заградят парцела, разказаха студентите.

Пред вестник Труд един от пострадалите разказва за случката: "Почивах си в бунгалото, когато навън чух шум. Хукнах към плажа и видях че са влезли багери. Група роми биеха нашите хора. Един беше въоръжен с пръчка. Мерна ми се и брадва. Тогава се хвърлих и аз в мелето" казва 22-годишният Найден Стоянов, студент от НСА. Боят траял три минути, след което дошла полиция и арестувала Найден, колегата му Юлиан и едно момиче от Учителския факултет на НСА - Ивелина Ралева.

С наранявания са и няколко строителни работници, с леки охлузвания са и охранителите, опитали да разтърват двете страни. Боят е спрял едва след пристигането на полицаи от Несебър. Част от собствениците на реституирана земя са категорични че багерите няма да спрат работа и бързат заради забраната за строителство след 15 май.

novini.bg



Тагове:   несебър,   нса,   цигани,   имоти,   Равда,   пребиха,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211735
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833