Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.02.2012 21:46 - Плащаме с 10% по-високи сметки за парно
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 343 Коментари: 0 Гласове:
0



Сметките за парно за януари са средно с 10% по-високи от тези за същия месец на миналата година, съобщиха от “Топлофикация“-София.
Въпреки че този януари беше по-студено, а дружество има и с 5000 абонати повече в сравнение с миналата година, е отчетен два процента ръст на общата консумация за месеца.

Според дружеството това показва, че консуматорите са оптимизирали отоплението си, което е възможно да се дължи и на мерките за саниране и изолация, но и на подмяната на абонатните станции с нови, която дружеството е направило. Вече 95 на сто от абонатните станции са нови, което е намалило с 30 на сто разходите в тях. Общо 65 процента от столичани ще получат сметки за януари под 150 лева.

В месечните си фактури клиентите могат да видят посочено количеството енергия, отчетено по общия топломер в тяхната сграда. Това количество консумирана топлинна енергия се разпределя на всеки отделен имот според прогнозния дял, определен от фирмата - топлинен счетоводител и може да се провери на втората страница на месечната фактура в позиция номер 22. По правило, ако клиент е имал доплащане при изравнителната си сметка през миналия сезон, за този сезон му е определен по-висок прогнозен дял и съответно той плаща за по-голямо количество топлинна енергия.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6221848
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833