Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 08:37 - Ден на детето
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1221 Коментари: 0 Гласове:
0



Международният ден на детето 1 юни води началото си от Световната конференция по въпросите на детското здраве, състояла се в Женева през 1925 година. Първи юни е официално обявен за Международен ден за защита на децата през 1949 г. Една година по-късно 1 юни за първи път е честван едновременно в 51 страни по света.

По повод Международния ден на детето във войсковите формирования на Българската армия ще се проведе Ден на отворените врати, съобщи Дарик. Събитието се организира в гарнизоните Пловдив, Плевен, Шумен, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Враца, Хасково, Благоевград, Горна Баня, Карлово, Белене, Асеновград, Свобода и Мусачево войсковите формирования от състава на Сухопътни войски ще отворят врати за гражданите. Те ще могат да разгледат въоръжение и бойна техника.

Авиобазите в Крумово и Безмер от състава на Военновъздушните сили и военноморските бази Варна, Бургас и Чайка също ще отворят врати. В тях ще бъде показана авиационна и морска техника.

С ден на открити врати и финал на националното състезание "Познавам ли моята България?" Националният военноисторически музей отбелязва Деня на детето.



Тагове:   Ден на детето,   празник,   1,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212100
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833