Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 12:52 - Сериозни неуредици пред националното преброяване
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 778 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.02.2011 14:21


Националното преброяване е изправено пред редица неуредици. Миналата седмица се появи бележка на входната врата на бл. 216 вх. А в жк. Дружба 2, че преброител ще мине вечерта в сряда. До момента такъв преброител не е минал. Така целия вход не е обхванат от системата, а няма и бележка, кога въпросното лице ще мине. Първоначалното съобщение на което имаше номера на GSM на отговорния преброител изчезна.

Така хората в блока не могат да бъдат преброени, нито да дадат номера си от електронната система на Националния статистически институт. Едва ли блока в Дружба 2 е единствения в подобно положение. Така вече е ясно, че първоначалната схема на Националния статистически институт за преброяването на населението се провали. Крайният срок е 28 февруари, а все още не се знае, кога въпросния блок в Дружба 2 ще бъде обхванат от преброителната система.

Nmedia потърси изясняване на ситуацията на посочения от НСИ телефон 0700 16 310, от там обаче ни прехвърлиха към телефон за София, който до момента дава заето.

От НСИ разпространиха съобщение, че преброилите се по интернет, които не са предали десетцифрения код, могат на имейл: Prebroyavane2011@nsi.bg. да изпратят следната информация от електронното преброяване:
1. Адрес, посочен в електронната карта при преброяването по интернет
·    Област
·    Община
·    Населено място
·    Район на София, Пловдив и Варна
·    Улица/ж.к.
·    №на улицата/ № блок
·    Подномер
·    Вход
·    № Апартамент

Тогава обаче възниква въпроса, защо са наемани толкова много преброители при положение, че те няма да събират номерата от електронното преброяване.

Nmedia попита и други хора дали са обхванати от преброяването на НСИ. В жк. Яворов до момента няма оплаквания, като голяма част от тях са ползвали електронното преброяване, което значително улеснява системата. Номерът от електронното преброяване само се предава на приброителя.
 







Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213411
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833