Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2011 21:59 - Шефът на ДАНС си тръгна, идва ред на Цветанов
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1341 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на ДАНС Цветлин Йовчев е депозирал днес в Министерски съвет молбата си до министър-председателя Бойко Борисов за предсрочно прекратяване на пълномощията му. В оставката си, адресирана до премиера, Цветлин Йовчев е посочил три мотива.

Първите два са свързани с доверието: цялостната оценка на Борисов към ДАНС; "неколкократно изразеното недоверие" от негова страна лично към Йовчев.
Третият мотив е, че Йовчев не е оправдал премиерските очаквания за приоритетите и конкретната дейност на ДАНС, съгласно действащия в момента закон за агенцията.

Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост” приема избирането на Цветан Цветанов за председател на предизборния щаб на ГЕРБ като предпоставка за оставката му от поста на вътрешен министър. Изключено е в държава-членка на ЕС съвместяването на поста силов министър с шеф на предизборен щаб, на която и да било партия. Ако Цветанов остане начело на МВР, това ще бъде най-лошият знак към ЕС, тъй като ГЕРБ открито заявява, че ще използва репресивния апарат срещу политическите си опоненти в предизборната кампания, смятат от РЗС.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6218728
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833