Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2010 21:51 - Юруш на безплатните телефони
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 284 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на парламента Цецка Цачева ще сезира комисията по парламентарна етика по случая с депутатите, които са приели покана в работно време да получат скъпи телефони. Съвместен екип от журналисти на телевизия bTV и вестник "168 часа" направиха експеримент и организираха нарочно парти, на което поканиха 38 депутати с обещание за подарък - суперскъпи мобилни телефони - по 6000 лв. единият. Част от народните представители отишли на сбирката със служебните си автомобили и се съгласили да получат луксозните подаръци.

Цачева заяви пред журналисти, че е недопустимо, когато парламентът заседава, депутати да приемат частни покани, като използват служебни автомобили и откликват на обещания за подаръци, съобщи БТА. "Това обаче е преценка на морал и вътрешно решение на всеки от депутатите", коментира тя.

Парламентарната шефка обаче отбеляза, че е недопустимо и това чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи.
"Мнозинството от народните представители съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на някои не може да се прави извод за това, че, като цяло колективният орган не си върши работата", заяви Цачева.

"Аз се срамувам от тяхното поведение. На всички съм им го предал, надявам се това повече да не се повтори", каза на свой ред премиерът Бойко Борисов. Той обаче защити като цяло партията си.





Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6219584
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833