Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 21:55 - Съдят МВР за 50 млн. лв.
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 426 Коментари: 0 Гласове:
0



Граждански колективен иск срещу МВР заради издаването на новите документи за самоличност ще подадат в съда от сдружение "Гражданска инициатива "Справедливост". Това съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА председателят на сдружението Иван Груйкин.

От сдружението настояват Софийски градски съд (СГС) да признае, че за периода от 1 април до 26 август МВР противоправно е нарушило сроковете за издаване на лични документи и нормалната организация и ред за издаването им. Също така в иска се посочва, че министерството трябва да заплати сумата от 1000 лева - частично обезщетение от общата претенция, която се очаква да бъде 50 млн. лв. за нанесени неимуществени щети на подалите заявления за издаване на лични документи. При уважаване на основната част от иска и след присъединяване на гражданите към него, размерът на иска ще бъде увеличен, уточни Груйкин.

Третата точка по иска е за това СГС да задължи МВР да гарантира организация на работата си, с която да се предотврати създалия се "хаос" около издаването на документите. Към иска могат да се присъединят всички граждани, навършили 14 години и подали заявления за издаване на документи за самоличност, посочи Иван Груйкин. Той добави, че при произнасяне на СГС в полза на сдружението, всеки присъединил се ще получи сумата от 50 лв.



Тагове:   МВР,   млн,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6219176
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833