Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2010 16:15 - ”Топлофикация София” подгони длъжници
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1058 Коментари: 2 Гласове:
0



Заведените съдебни дела от „Топлофикация София” към длъжници значително са увеличили приходите на дружеството. Това обяви директорът на софийското парно Петко Милевски, цитиран от Агенция "Фокус". Длъжниците на „Топлофикация София” намаляват, защото мерките, които сме предприели, са дисциплиниращи и за нас, и за клиентите ни, добави той.

Милевски заяви, че дружеството търси по съдебен път своите права, защото съдът е единственият упълномощен арбитър да решава такива спорове. Според него има равнопоставеност на всички клиенти. Длъжниците не се разделят на стопански и битови потребители – всички са еднакви пред закона и подходът е еднакъв. Затова казвам, че са дисциплиниращи и за нас, защото заставаме пред един арбитър, коментира той.

Около 1000 искови молби срещу длъжници внася в съда „Топлофикация” на месец. По думите на Милевски – това са възможностите както на дружеството, така и на съда. С
новия собственик на "Топлофикация" - Столична община, ще се обмисли пакет от мерки, които да доведат до по-висока събираемост на дължимите суми.
Обявяването на конкретни длъжници например може да е такава мярка,
доколкото не представлява някаква търговска тайна или не нарушава статуса на другата страна, както е например обявяването на лични данни, коментира още Милевски.

Само преди два месеца стана ясно, че от всеки десет домакинства шест
имат да вземат пари от "Топлофикация", а четири трябва да доплатят още на монополистите. Това показват изравнителните сметки на топлинните счетоводители. От дружеството са притеснени как фирмата ще изплати изравнителните сметки на спестяващите, ако не си събере парите от длъжниците.



Тагове:   парно,   милевски,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - г-н Милевски да го духа
20.08.2010 15:31
Напълно нереални сметки, режисирани фирми за топлинно счетоводство, лихварство/който не плаща нарочно го оставят за да се правят на лихвари-макар, че на втория месец имат право да ти спрат парното, но нарочно не го спират/,а сега вкарват частни съдии изпълнители нови братовчеди от юридическия бранш,че и те да се облажат от хората които нямат нито работа нито пари, които да ги плащат насилствено, държава в държавата на държавата-частна държава
цитирай
2. анонимен - Защо не пускат частни съдии изпълнители и на МВР и другите държавни организации
20.08.2010 16:38
Г-н Милевски, защо с хонорарите за "частни"-по скоро лични съдии изпълнители не платите на международни,пък ако ще и да са държавни експерти/защото по другите държави са кадърни и държавните служители/ за да ви отворят очите и да не греете атмосферата ,толкова ли ви е страх българи да разберете ,че това е една огромна пирамида,която вече ще обогатява не само "държавни",но и "частни"лица, които ни инсценираха всичко това.
След въвеждането на застрахователни мутренски компании,след ограбването с промяната на цената на лева сега сценаристите на демокрацията ни дооглозгват всичко което може със тези монополисти-ток,парно,вода ,кабелна телевизия и др такси ,които за едно семейство са разходи от една заплата.
Знаете ли г-н Милевски ,че в братска Румъния и Унгария ,държавата плаща 40% от разходите за топлофикация ,а 60%плащат потребителите .Тук обаче понеже на такива като вас/нарочно го пиша с малка буква/ ви трябват 40%лихви върху безбожно скъпите ви цени .
Знаете ли ,че във Варшава заради десетина потребители,които не са били съгласни със сметките е закрита цялата топлофикация,понеже хората са солидарни и никой не си е плащал два месеца, а след две години са създали нова топлофикация с истински правила и хората отново са станали абонати.
Това го знаете и го криете защото ви течат лигите за облаги като на вашия
питомец Вальо Топлото и неговия ,а и ваш създател и дресьор Р.Овч.
Знаете ,че у нас няма гражданско общество и се облагодетелствате от това, че хората мизеруват и си плащат сметките, но вече няма да издържат, така , че не плашете хората с частни съдии изпълнители за физически лица ,а ги изпратете в сродните ви държавни предприятия,като преди да тръгнат натам крайно време е да започнат първо с вас и дъщерните ви фирми за топлинно счетоводство,топломери,водомери и т.н.умишлено създадени кланове на мафията ви наречена "Топлофикация"ЕАД.
Заигравате с българския гражданин,като селски хитрец,но този път май се заигравате не с топлото , а с огъня.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211851
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833