Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2010 16:30 - Без ток останаха 56 000 души по Черноморието
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 604 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Без ток са всички населени места по Черноморието от Обзор до Ахелой, заради възникналата авария късно снощи, съобщи Дарик. Това съобщи регионалният мениджър на EVN за България Йорг Золфелнер. По думите му става въпрос за повече от 56 хиляди клиенти, които от 10 часа сутринта са без всякакво електрозахранване.

Той припомни, че според Закона за енергетиката ако до 48 часа от спирането не се възстанови режима, трябва да се намеси Министерството на икономиката и енергетиката. Според регионалния мениджър EVN аварията трябва да бъде отстранена до утре вечер.

Золфелнер обясни, че на мястото на аварията работят екипи на НЕК. Изпратени са и специалисти по спешност от EVN. По думите на Йорг Золфелнер от снощи е имало няколко сериозни ситуации - едната е била с блокирани под земята около 200 служители в мини „Черно море", които след половин час са извадени успешно.

„Сега периодът е много чувствителен, защото има много туристи по Черноморието. Важното е аварията да бъде отстранена бързо, за да не затрудняваме нуждите на клиентите", каза още мениджърът на EVN.



Тагове:   ток,   авария,   останаха,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213247
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833