Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 21:51 - Новата отсечка на околовръстното се нагъна само за месец
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 625 Коментари: 1 Гласове:
2



Едва месец, след като отсечката между Драгалевци и Бояна на околовръстното шосе в София бе открита от премиера Борисов и кмета на столицата Йорданка Фандъкова, тя вече е деформирана. Проверка на Bnews показа, че на много места трасето е нагънато и осеяно с малки дупки, чакъл и хлътнали шахти. В официално съобщение на "Главболгарстрой" - фирмата, която изпълни отсечката, се казва, че причина за неравностите по пътя са обилните валежи и липсата на канализация за отвеждане на дъждовните води в двата скъпи столични квартала.

За няколко часа днес нарушенията на пътното платно са били възстановени за сметка на "Главболгарстрой", казаха от компанията. От фирмата уверяват, че „няма проблем с качеството на материалите, асфалта или процеса на неговото полагане". "Очевидно е, че при проектирането на трасето не е било отчетен фактът, че двата квартала нямат канализация, но за това не бива да виним никого, най-малко пък лошото време", коментираха от "Главболгарстрой". От компанията уверяват, че до края на деня движението в участъка ще бъде подновено.

Отсечката между Драгалевци и Бояна, която е дълга 4.5 км, започна да се строи още през 2005 г. по времето на кабинета "Станишев". В крайна сметка строителството на отсечката излезе 60 млн. лева, което е около три пъти по-скъпо от участъците, които се строят сега по магистрала "Тракия".

Лентата, след предоговаряне на условията, включващи и по-ниска крайна цена, преряза премиерът Бойко Борисов в началото на юни.  По време на откриването премиерът Борисов се похвали, че „булевардите, които съм направил - над 100 в София, нито един не ми е мръднал, една пукнатинка няма по тях вече пет години". Е, днешното самопризнание на „Главболгарстрой" доказва, че не е точно така.




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. hristo27 - Едно време имаше един виц:&qu...
15.07.2010 08:44
Едно време имаше един виц:
"Когато правили тунелите на магистрала "Тракия", започнали да дълбаят едновременно от двете страни на скалния масив. Така станали два тунела!"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211884
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833