Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 16:03 - Нов удар срещу мафията в Италия
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 986 Коментари: 0 Гласове:
0



image Италианската полиция арестува над 200 души в операция срещу калабрийската мафия Ндрангета, започнала днес в редица градове на страната. Това съобщи Ройтерс, цитирана и от БТА, като се позова на полицейски източници. Обвиненията срещу арестуваните варират от участие в организирана престъпна група и убийства до пране на пари и нарушения при сключване на договори по обществени поръчки.

Безпрецедентният обхват на операцията - най-голямата от няколко години - в рамките на която били извършени арести и в САЩ, се приема в Италия като доказателство за неимоверно нарасналата мощ на калабрийската мафия. Ндрангета отдавна е излязла извън традиционния си район на действие в южната провинция Калабрия и участва активно в трафика на наркотици от Латинска Америка.

При операциите срещу мафията италианската полиция наложи запор върху имущество на стойност повече от 1,3 милиарда евро. При операция срещу калабрийската мафия ндрангета, полицията конфискува недвижими имоти за 330 милиона евро на известния в Реджо ди Калабрия с прякора "кралят на покера" предприемач Джоакино Камполо, който има връзки с местни босове.

Полицейският отдел за борба с мафията в Неапол нареди да бъдат конфискувани фирми, туристически комплекси, апартаменти и земя на стойност близо един милиард евро и издаде 17 заповеди за арест в операция срещу клана Казалези. Той е смятан за най-опасният в камората - неаполитанската мафия. Сред арестуваните, които са обвинени във връзки с мафията, подмяна и подправяне на предложения за участие в търг, е Никола Скиавоне, син на историческия шеф на камората Франческо Скиавоне, известен с прякора Сандокан.

При арестите в Неапол стана ясно, че
български инженер се е грижел за сигурността на един от най-издирваните босове на мафията. Именно този български инженер е свързал най-добрият наемен убиец в клана Амато-Пагано - Марко Лигуори,  с хора, които да му позволи да се учи да стреля с много прецизни оръжия на полигони в България.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211785
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833