Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2010 11:28 - Искат 60 лева такса ”телевизор”
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 546 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 17.06.2010 11:29


Експерти обмислят да уредят със закон всяко домакинство да плаща 60 лв. годишна такса за телевизия и радио.

Това стана ясно от изказване на доц. Георги Лозанов, ръководител на работната група, която пише новия медиен закон, цитиран от в. "Стандарт". Той участва в дискусия за избора на генерален директор на БНТ, организирана от Съвета за електронни медии (СЕМ), на който е председател.

Идеята за "тв данък" е от няколко години. Тя предвижда парите да бъдат заделяни в специален фонд, който да подпомага държавата при финансирането на националните телевизия и радио. Таксата ще бъде плащана от всяко домакинство без значение дали няма у дома си телевизор или има няколко.

"5 лв. месечно ми се вижда разумна сума. Освен това от нея ще бъдат освободени най-уязвимите социално - домове за възрастни хора, сиропиталища", поясни още доц. Лозанов. Умува се и около различни варианти как да бъдат събирани таксите. Един от тях е сумата за тв и радио да се плаща заедно с местните данъци и такси. По същество обаче това не е данък, коментира Лозанов и допълни, че точната схема ще бъде предложена от финансистите в работната група за новия закон.

 
 


Тагове:   данък,   ”телевизор”,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. bowman - За какво един българин ...
17.06.2010 11:46
За какво един българин трябва да дава пари за радио и телевизия на държавата. Плаща на доставчика, ако му е кеф . Това , ако е истина , психо диспансера му се отваря работа.. ; )
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212603
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833