Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.06.2010 23:26 - Бразилия победи Северна Корея с 2:1
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 335 Коментари: 0 Гласове:
0



Бразилия спечели с 2:1 мача си срещу Северна Корея, от група „G” на Световното първенство. За 2:0 точен бе Елано, оставен очи в очи със стража на севернокорейците в 71-ата минута на двубоя, след точен пас на Робиньо. Преди това бразилците поведоха с 1:0, с попадение на Майкон в 55-ата минута. Майкон изненада бранителите на съперника, а и своите собствени съотборници, след като успя да вкара топката във вратата на Гук от аут линията, малко преди тя да излезе от игралното поле.

Минута преди края на двубоя Юн Нам се възползва от далечен пас, премина през няколко бранители в жълто и отбеляза за 1:2. Така бразилците трябваше да чакат с нетърпение последния съдийски сигнал, за да бъдат сигурни в своя успех.
Двубоят се игра на стадион „Елис Парк” в Йоханесбург.

Инициативата се владееше изцяло от петкратните световни шампиони, но през първото полувреме на няколко пъти и опонентите им опитаха да организират опасни контраакции. Във втората част, след първия си гол, бразилците не оставиха свободни пространства за опонентите си, като владееха топката през цялото време.

Досега двата тима не се бяха срещали в официален двубой, а за севернокорейците това е вторият Мондиал в историята и първи от 1966 година насам. Тогава те достигат до ј финалите, където отпадат от Португалия, в мач с 8 гола (3:5). За да стигнат до тази фаза побеждават Италия с 1:0, в среща от груповата фаза.



Тагове:   бразилия,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6221683
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833