Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.06.2010 18:59 - Корен носи победата на Словения над Алжир
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 385 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Словения победи Алжир с минималното 1:0 във втория двубой в група "С", игран на стадион "Питър Мокаба". Двата отбора поизмъчиха футболните фенове и не показаха добър футбол, съобщи Топспорт. През почти цялото игрово време на терена преобладаваха грешни подавания, ниско темпо и беззъба атака и на двата отбора.

Началото на срещата предвещаваше добър футбол и много положения. Още в 3-ата минута до опасно положение стигнаха алжирците. Белхад стреля опасно от пряк свободен удар, а топката отиваше точно под напречната греда. Вратарят на Словения Самир Ханданович обаче реагира по прекрасен начин и изби в корнер.

В следващите минути темпото на игра рязко спадна, а двата отбора трудно съумяваха да си подадат повече от 2-3 точни паса. В 36-ата минута Халиш поразчупи скуката на терена, след като засече опасно центриране от корнер, но ударът му с глава премина на сантиметри в страни от вратата. 7 минути по-късно дойде и отговорът на Словения. Валтер Бирса изпрати истински снаряд към вратата на Алжир, но Шауши прояви завиден рефлекс и отби в ъглов удар.

Втората част започна както завърши първата - бавно темпо, неточности в подаванията и липса на идеи в атака. В 60-ата минута Кирм имаше възможност да оплете кълбото в мрежата зад Шауши, но силният му удар попадна в ръцете на стража на алжирците.

В 73-ата минута влезлият като резерва Гезал беше изгонен за втори жълт картон. Нападателят на Сиена влезе в игра в 57-ата минута, получи жълт картон минута по-късно, а в крайна сметка беше отстранен от игра.

Нелогично на фона на събитията на терена, резултатът беше открит. Капитанът на СловенияРоберт Корен стреля от границата на наказателното поле, а вратарят Шауши се прояви в стил "Робърт Грийн" и пусна топката в мрежата си за 1:0.



Тагове:   футбол,   носи,   Над,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6215804
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833