Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2010 11:23 - Слабият „Ангел“ донесе на Миро 30 000 евро от „Евровизия“
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 30.05.2010 11:28


Въпреки че не се класира на финала на „Евровизия”, Миро е победил. Певецът успя да пробута своето авторско парче „Ангел си ти”, за което ще гушне 30 000 евро. Толкова се плаща на всеки композитор за правата на песента, участвала в конкурса. Тлъстият хонорар идва от продажбите на албума, включващ всички парчета от „Евровизия”.

Авторството на „Ангел си ти” всъщност е доста спорно. Миро е използвал основната тема от „Lost” на Роджър Санчез, върху която само е надградил още елементи. Песента на световно известният ди джей стана безспорен хит в Европа преди три години. Миро явно е решил да заложи на вече изпитана

image

"Ангел"-ът на Миро падна от небосклона на "Евровизия"

формула. Няма нищо лошо. Пък и не му е за пъри път – да си спомним за „Колдплейт”- чето. Само че така няма как да впечатлиш по- голяма аудитория. Иначе като за България – става. Всъщност втората версия на „Ангел си ти”, изцяло на английски, е доста по- добра като звучене, а и плагиатството е умело замаскирано. Защо обаче Миро я пусна, след като вече беше избран българският вариант, не е ясно.

Половинката от дует „Каризма” беше един от предводителите

image

Краси Аврамов показа, че винаги може за е по- зле

миналата година на бунта срещу Краси Аврамов. Заедно с Марияна Попова, която също показа колко струва на „Евровизия”. Безспорни таланти. Но защо се мислят, че в Европа няма втори като тях. Изобщо българските изпълнители създават впечатление на комплексари, като всеки малък народ. Винаги другите им са виновни, винаги има заговор срещу тях, а те се пукат от талант, какъвто няма в никоя друга страна по света. Явно не е така и всяко участие на „Евровизия” го доказва. Единствените, които се явиха на конкурса, без да претендират за нищо, без излишно самочувские, постигнаха успех за страната – 5-тото място на Стунджи и Елица. Само че тяхната композиция беше оригинална и самобитна.

Драмата на българските изпълнители всъщност не е липсата на пари, а на добри композитори. Гласове – колкото искаш. Но ако песните им не струват, никой няма да ги забележи.

skandalno.net




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213745
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833