Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2010 10:02 - Започна операция "Чиновникът"
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 861 Коментари: 1 Гласове:
0



image
„Стартира специализирана полицейска операция „Чиновникът". Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Има засиленото полицейско присъствие в кварталите „Студентски град", „Илиенци", „Надежда" и „Връбница", съобщи news.bg.

Министър Цветанов уточни, че обект на полицейско въздействие е служител на министерство, който е участвал в манипулирането на конкурси за усвояването на европейски средства по Програма „Конкурентноспособност".

Служителят на ведомството е имал възможност, благодарение на своето служебно положение да разполага с информация за провежданите конкурси, да променя и манипулира провежданите конкурси, както и да влияе върху резултатите им, чрез подаване на информация за крайните финансови показатели. По този начин той е влияел върху спечелването на определени проекти, поясни Цветанов.

Колегите от криминална полиция са задържали високопоставен служител от министерство на икономиката, уточни вътрешният министър.

В хода на операцията са проверени 8 адреса. В момента колегите ще влязат в кабинета му в министерството, за да изземат компютърни конфигурации и други предмети, необходими за разследването, заяви още Цветан Цветанов.

Той е служител в една от дирекциите. Би могло да се очакват още арести, най-много 2-3 души, поясни министърът. Текат за ревизация още две операции, като една от тях - „Акцизите", която стартира в 9 часа.

Това е операция на национално равнище, която е свързана с вчерашните акции в Кюстендил и Пловдив, при които бяха задържани огромни количества контрабандни цигари.

Трябва да бъде дисциплиниран всеки един, който смята, че така ще може да извлича печалби за самия себе си, но ще ощетява в много по-големи размери държавата, заяви Цветанов.

Специализирана полицейска акция под кодовото название "Мутрите" е стартирала снощи в Ямбол.

Задържани  са „силоваците от групата на Йордан Баката, известни в града с прилагането на силови подходи, изнудване, рекет, купуване на гласове, каза вътрешният министър Цветан Цветанов.

Днес се очаква полицията да излезе с подробна информация за акциите.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. godlieb - ПОДАВКА
19.05.2010 10:04
ВРЕМЕ Е ДА СТАРТИРА ОПЕРАЦИЯ "ДИРЕКТОР НА ГИМНАЗИЯ" - КОГА!?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211593
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833