Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2010 20:06 - Нигерийче яде майка си, избягва обвинение във вещерство
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 663 Коментари: 0 Гласове:
0



 

Нигерийско дете от селото Екет беше обявено за вещер. Годуин Окон е само едно от стотиците деца, които са обвинени в притежание на окулистки способности в тази изключително бедна част на Южна Нигерия, пише "Таймс".

"Ние живеем в район на бедност и невежество. Хората винаги са вярвали във вещици, но досега никога тази вяра не е била насочвана към децата," каза Сам Икпе-Итаума, който работи за подпомагана от Великобритания организация за детски права и възстановяване.

Сам разказа, че чичото на Годуин го бил заключил с баба му в стая, където лежало балсамираното тяло на майката на момчето, след като го обвинил в използването на магически сили, за да я убие. Бабата успяла да избяга, след което никой не я е виждал отново. "Беше обвинен от местен "свещеник". Те го правят нарочно, за да получат пари от изпълняването на екзорсистка церемония след това," каза Икпе-Таума.

Като наказание за пъкленото си дело, детето е било накарано да изяде мъртвото тяло на майка си, като се вярва, че щом демонът, управляващ момчето, изяде месото на жертвата си, той ще умре, допълва БГНЕС.

Годуин отказал да се подчини, което предизвикало чичо му да започне да го бие и да гори тялото му със запалка за цигари. Момчето оцеляло само защото минувач му е подавал хляб и вода през дупка в стената.

Местните селяни уведомили полицията, която разбила вратата и завела Годуин в селото Крарн, където да е в безопасност. Момчето бавно се възстановява, заедно с още над 200 други деца, които са преживели подобни кошмари




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213112
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833