Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 13:21 - Започва предизборната битка във Великобритания
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 483 Коментари: 0 Гласове:
0



Британският премиер Гордън Браун днес официално ще обяви датата на произвеждане на парламентарните избори в страната. Тя се очаква да бъде 6 май, съобщава БиБиСи. Според процедурата, Браун ще поиска от кралица Елизабет Втора да разпусне парламента, след което официално ще обяви датата за произвеждане на изборите, съобщи news.bg.

Въпреки че това е официално стартът, предизборната кампания започна още преди няколко седмици. Очаква се също така, още от днес да започне и основният сблъсък между Гордън Браун и опонента му - лидерът на Консервативната партия Дейвид Камерън.

Преди Браун назова три основни задачи, които стоят пред страната - обезпечаване и възстановяване на британската икономика, защита на безплатното образование и здравеопазване особено при нуждата от двойно съкращаване на бюджетни дефицит, както и обновяване на политическия климат в страната.

От своя страна Камерън излиза с призиви за защита на обществото - на младите и възрастните, на работниците. Лейбъристите, след 13 във властта и спечелени три последователни парламентарни избори, са заплашени от провал на предстоящите избори.

Според анализатори консерваторите този път имат всички шансове да се върнат в управлението - на фона на икономическата криза, серията корупционни скандали и общото недоволство към настоящите лидери.
Гордън Браун наследи и част от недоволството от предишния премиер Тони Блеър и брожението срещу продължаващото участие на страната в операцията в Ирак.

Социолози не изключват обаче и ситуация, при която нито една от действащата политически сили няма да събере абсолютно мнозинство и за да се състави правителство трябва да се водят преговори за коалиция.




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6215869
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833