Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2010 21:44 - Дупката в бюджета – 1,4 млрд. лв.
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0



Бюджетното салдо по консолидираната фискална програма към края на февруари е отрицателно, в размер на 1398.1 млн. лв., съобщава Министерството на финансите с доста голямо закъснение.

Обикновено данните за изпълнението на консолидирания бюджет се обявяват до 15 дни сред края на месеца, който се отчита, коментират от Money.bg.

Дупката в бюджета, която е необичайно голяма за първите два месеца на годината, се формира от дефицит по националния бюджет в размер на 1 015.7 млн. лв. и по европейските средства в размер на 382.4 млн. лв.

Като основни причини Министерството на финансите признава забавянето при изпълнението на приходите през първите два месеца на 2010 г. и по-високите разходи през периода, свързани с нарасналите социални и здравноосигурителни плащания.

Допълнителна тежест според ведомството на вицепремиера Дянков са извършените разплащания по забавени задължения към бизнеса от предходната година, както и от дефицита по европейските средства, вследствие на извършените по-високи разходи по предприсъединителните инструменти на ЕС, Структурните и Кохезионния фондове на ЕС и по Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.



Тагове:   млрд,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6214449
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833