Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2010 17:51 - Божидар Нанев подаде оставка
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 557 Коментари: 0 Гласове:
0



Министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев подаде оставка, става ясно от негово изявление, цитирано от Министерството на здравеопазването.

Прокуратурата повдигна по-рано днес обвинения срещу Нанев за сключването на две неизгодни сделки между Министерството на здравеопазването, представлявано от него, и „Рош България” ЕООД за доставка на лекарства – антивирусни препарати „Тамифлу”. Божидар Нанев е с парична гаранция от 2000 лева.

Смятам, че повдигнатите обвинения срещу мен са напълно неоснователни. Сключените два договора за доставка на антивирусни препарати в края на миналата година бяха единствената възможност за навременно осигуряване на лекарства срещу новия грип в момент на епидемия, която застраши здравето на хората и отне десетки човешки живота.
Въпреки това днес подавам своята оставка, се казва в официалното изявление на Нанев, разпространено от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Очаквам от министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев да подходи отговорно и да поиска да бъде освободен, за да може да тече разследването срещу него. Това каза премиерът Бойко Борисов преди да бъде разпространено изявлението на Нанев. Министър-председателят допълни, че е толерирал това веднага да се повдигне обвинение.

Разработката срещу Божидар Нанев е водена от ДАНС, съобщи по-рано главният прокурор Борис Велчев, цитиран от БТА.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6221027
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833