Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2010 18:20 - ДДС скача с 4%?
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
0



Увеличаването на данък добавена стойност, който сега е 20%, обсъждат цял следобед социалните партньори на заседание на тристранката. На шестото поред заседание за антикризсните мерки, представителите на правителството, синдикатите и работодателите обсъждат вдигането на ДДС с от един до четири процента.

Досега се обсъждаше хипотезата данъкът да скочи с 2%. Направените разчети обаче показвали, че при това положение в хазната ще влязат само 370 млн.лв., докато при вдигане с 4% - два пъти повече. Вече стана ясно, че целта на мерките е да бъде запълнена “дупка” от 1,5 млрд. лв.

Синдикатите са твърдо против вдигането на ДДС, тъй като това ще доведе до увеличаване на цените на всички стоки и услуги и съответно до намаляване на покупателната способност на българина.

Президентът на КНСБ д-р Желязко Христов вече обяви, че ако управляващите все пак пристъпят към вдигане на ДДС, то тогава трябва да си понесат сами политическата отговорност.

Лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев пък заяви, че е предложил да се подпише протокол, чрез който да стане ясно кои мерки се подкрепят съответно от синдикати и работодатели.
Правителството е в правото си да вземе съответното решение, но на обществото ще е ясно, че синдикатите не подкрепят увеличаване на ДДС, коментира той.

БЛИЦ


Тагове:   ДДС,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212797
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833