Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 20:02 - Най-големите изненади при медалистите във Ванкувър
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 451 Коментари: 0 Гласове:
1



Завършилата преди денонощие Олимпиада във Ванкувър ще се запомни с някои от най-големите изненади в зимните спортове като цяло. Най-голям спор и отзвук сред медиите предизвика сребърният медал на легендата във фигурното пързаляне Евгени Плюшченко. Плюшченко поведе след кратката програма, като остави зад себе си американеца Еван Лисачек и Дайсуке Такахаши от Япония. Във волната програма обаче Лисачек излезе убедително напред по точки и грабна златния медал.

Това веднага "разбуни духовете" сред фигуристите, а самият Плюшченко заяви, че
американецът не е истински шампион, след като не може да скача: "За някой, който е на почетната стълбичка със златен медал около врата си и е направил само тройни скокове, за мен това не е прогрес на спорта, а точно напротив. Ако олимпийският шампион не знае как да скочи четворен, не знам какво да кажа. В момента това не е мъжко фигурно пързаляне, а танцуване".

Вижте видео от изпълнението на медалистите


Втората изненада във фигурното пързаляне дойде при спортните двойки. Бившите световни шампиони
Сюе Шън и Хунбо Чжао от Китай спечелиха олимпийското злато и оставиха далеч зад себе си и трите руски двойки в програмата. Така от десетилетия назад Русия за първи път остава без медал в спортните двойки.

Вижте видео от изпълнението на шампионите

Две изненади дойдоха и от дисциплините на биатлона. 25-годишната представителка на Словакия
Анастасия Кузмина спечели златото в дамския спринт на 7,5 км. Словачката, която е на 28-мо място във временното класиране за Световната купа, успя да изпревари германката Магдалена Нойнер, която е най-бързата ски-бегачка сред биатлонистките и финишира за 19:55.6 минути.

Вижте видео от финала

В спринта при мъжете пък
24-годишният французин Венсан Джей завоюва първото място като направи отлична стрелба без нито една грешка и финишира за 24:07.8 мин. Той е едва на 20-то място в класирането на Световната купа. 
Големите фаворити в мъжкия биатлон - летящият норвежец Оле Ейнар Бьорндален, трикратният олимпийски шампион Михаел Грайс и младата руска надежда Евгений Устюгов обаче се провалиха в стрелбата и завършиха далеч назад.

dir.bg



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6217492
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833