Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2010 12:03 - Берлускони нарече магистрати талибани
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 501 Коментари: 0 Гласове:
0



image Италианският премиер Силвио Берлускони отправи нови словесни атаки срещу италианското правосъдие, сравнявайки магистратите, работещи по започнатите срещу него две съдебни дела, с талибани, съобщи Ройтерс.
"Банда италиански прокурори и съдии се опитват да свалят демократично избраното правителство. Ние сме в ръцете на тази банда талибани, днес демокрацията ни се намира в това положение", каза Берлускони на предизборен митинг в Торино, цитиран от БТА.
По думите му магистратите имали "подривната цел" да свалят от власт правителството му.

Националната асоциация на магистратите осъди изказването, определяйки го като "недопустимо ескалиране на обидите и агресията". Асоциацията изтъкна, че скорошното съдебно решение за прекратяване на производството срещу адвокат на Берлускони сочи, че срещу премиера не се води политически мотивирана кампания.

В четвъртък Върховният касационен съд прекрати съдебното производство срещу британския адвокат Дейвид Милс, който беше обвинен, че е лъжесвидетелствал в полза на Берлускони и че е взел подкуп от него. Решението беше коментирано като победа за премиера, който също е обвинен в корупция, но процесът срещу него беше оставен да изчака развитието на делото срещу Милс.

Силвио Берлускони е съден за данъчни измами от периода преди влизането му в политиката. Местните избори в страната следващия месец се считат за национален тест за дясноцентристкото му правителство, отбелязва Ройтерс.



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6218300
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833