Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. stela50
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. kvg55
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. zaw12929
12. getmans1
13. bosia
14. stela50
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
25.02.2010 06:24 -
Най-скъпото мляко в света е от магаре
В Сърбия бе произведено най-скъпото сирене в света. То ще се прави от магарешко мляко, а цената му ще е 1000 евро за килограм, съобщи Дарик. Произходът на специалитета е от резервата Засавица край град Сремска Митровица и стойността му надминава тази за килограм сирене от лос, което държеше досегашния рекорд – 500 долара за килограм.
Управителят на резервата обяснява, че сиренето е толкова скъпо, защото за да се произведе един килограм от него, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за сравнение може да бъде събрано от една магарица за две години.
Мостра от половин килогам от магарешкото сирене вече е приготвена и ще бъде представена на Белградския международен панаир на туризма, а иначе специалитетът ще се произвежда само по поръчка. Очаква се интересът към най-новия сръбски деликатес да бъде голям. На Балканите магарешко мляко се произвежда само в резервата Засавица, а магариците се доят ръчно, защото още не е измислен апарат за толкова малко виме.
Управителят на резервата обяснява, че сиренето е толкова скъпо, защото за да се произведе един килограм от него, са необходими 25 литра магарешко мляко, което за сравнение може да бъде събрано от една магарица за две години.
Мостра от половин килогам от магарешкото сирене вече е приготвена и ще бъде представена на Белградския международен панаир на туризма, а иначе специалитетът ще се произвежда само по поръчка. Очаква се интересът към най-новия сръбски деликатес да бъде голям. На Балканите магарешко мляко се произвежда само в резервата Засавица, а магариците се доят ръчно, защото още не е измислен апарат за толкова малко виме.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Блогрол
1. Сайтът без цензура
2. Цвета Кирилова
3. Трибуна
4. Даскал
5. Биатлон
6. САЩ 94
7. Спорт и още нещо
8. Русия 2018
9. Бразилия 2014
10. Дружба 2
11. Квартал Яворов
12. Даскалово/Църква
2. Цвета Кирилова
3. Трибуна
4. Даскал
5. Биатлон
6. САЩ 94
7. Спорт и още нещо
8. Русия 2018
9. Бразилия 2014
10. Дружба 2
11. Квартал Яворов
12. Даскалово/Църква