Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2010 18:12 - Осъдиха Бионсе за кражба
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 764 Коментари: 0 Гласове:
0



imageСедмо гражданско отделение на съда в Мюнхен забрани излъчването на клипа "Video Phone" на Бионсе Ноулс и Лейди Гага за цялата територия на Германия, съобщи Асошиейтед прес.

В него попзвездата Бионсе Ноулс носи тоалет, който много прилича на творението на наш дизайнер, наречено "Ден и нощ". Певицата обаче не е платила нищо за правата да ползва творението му и немските магистрати приемат, че то е нагло изплагиатствано.

Според решението на съда бельото, което Бионсе носи във видеото, е "идентично копие на създаденото от българина", цитира АП материалите по делото. "Триумф" изисква компенсации от издателя на Бионсе "Сони". От музикалната компания пък контрират, че "и двете страни са заимствали от Пикасо" и плагиатство няма.

Спорът за авторските права върху тоалета на Бионсе се разгорещява, защото окръжният съд в Мюнхен само потвърждава предишно решение за забрана за излъчване в Германия. Мотивите са същите и са прости - черно-белият ансамбъл от клипа е почти идентичен с този, нарисуван от Искрен Лозанов. Именно той спечели българския финал на конкурса на "Триумф" на 27 май 2009 г., а премиерата на клипа към "Video Phone" бе на 17 ноември миналата година.

"Триумф" защитава правата на интелектуална собственост върху произведението на Лозанов. Според дружеството те са били нарушени, когато "Сони" издава видеоклипа с носения от Бионсе костюм без предварителното съгласие на "Триумф" и Лозанов", гласи съобщението, разпратено от "От игла до конец".





Тагове:   бельо,   Бионсе,   осъдиха,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6215266
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833