Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2010 12:04 - Фройд притежавал картина на Хитлер
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 381 Коментари: 0 Гласове:
0



Картина от Адолф Хитлер, която по всяка вероятност е висяла окачена в кабинета на Зигмунд Фройд, ще бъде предложена на търг във Великобритания.

Акварелът, изобразяващ църква, е подписан: "А. Хитлер. 1910". На гърба му пък е написано на италиански: "Медицински кабинет на Зигмунд Фройд, Виена". Според експерти, някой от сътрудниците на бащата на
психоанализата е купил творбата от Хитлер, живял по това време във Виена, и я отнесъл на работното си място.

В това, че Фройд е позволил в кабинета му да бъде окачена картина на Хитлер, няма нищо чудно - по онова време Хитлер е бил просто никой. Фройд е принуден да напусне Австрия доста години по-късно, едва след Аншлуса (присъединяването на Австрия към Германия) през 1938 г., като година по-късно умира.

След края на Втората световна война акварелът от Хитлер попада в Италия, като настоящият му собственик е именно италианец. Първоначалната цена на картината, която ще бъде предложена на аукцион на Mullock"s в Шропшир на 2 март, е 10 хил. британски паунда. Колкото до художническите амбиции на младия Хитлер, те са широко известни. Бъдещият фюрер на нацистка Германия на два пъти опитва да постъпи във Виенската художествена академия, но и двата пъти не успява.
Daily Telegraph


Тагове:   хитлер,   картина,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213127
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833