Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2010 22:16 - Пентагонът създава безсмъртни същества
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 765 Коментари: 1 Гласове:
1



imageУправлението за перспективни изследователски проекти (DARPA) на Пентагона възнамерява да отдели $6 млн. в бюджета за 2011 г. за реализация на проекта за създаване на изкуствени живи същества, съобщава Wired. Предполага се, че тези организми ще могат да живеят практически вечно, ако не бъде взето решение да бъдат унищожени.

Новият проект, който планира да създаде DARPA, ще носи наименованието BioDesign, съобщи Dnes.bg. В него ще се използват последните постижения на биотехнологиите, които позволяват създаването на живи и способни да дишат същества с „определени биологически качества“. Уточнява се, че клетките на новия организъм ще бъдат устойчиви на процесите на стареене и смърт.

Подобни свойства имат например раковите клетки. В ДНК на изкуствения организъм ще бъдат поставени маркери, позволяващи той да бъде идентифициран. DARPA възнамерява също да постави „клетъчен превключвател“, чието задействане ще води до незабавна смърт на организма.

Все още не е известно по какъв начин ще бъде реализиран проектът. DARPA възнамерява да вложи $20 млн. за развитие на синтетичната биология и $7,5 млн. за изследване, анализ и промяна на генома. Според професора по биология от Нюйоркския университет Дейвид Фич DARPA възнамерява да използва различен подход към еволюцията, като я представи не като верига от случайни промени, а като единно насочено действие.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. bbfn - ...
08.02.2010 22:29
толкова много пари, за да създадеш нещо, на което е отказано дори правото да умре по дефолт......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6219298
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833