Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2010 17:42 - Двойно убийство от ревност?
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
0



Славка Найденова и синът й били убити поради ревност, твърдят медиите във Вашингтон, които и вчера продължиха да отделят внимание на убийството на българката и нейния 8-годишен син. От Вашингтон информира Соня Каникова. Според последни информации на разследващите полицейски служби, двойното убийство в Дейл Сити близо до Вашингтон, чиито жертви са 41-годишната Славка Найденова и 8-годишният й син Пол Уилсън, вероятно е било предизвикано от ревност. Новинарското издание Inside NOVA съобщи, че според документи на съда в Дейл Сити обвинената в убийството рускиня Наталия Уилсън е ревнувала съпруга си Лестър Уилсън от бившата му жена Славка. Лестър Уилсън е бащата на убитото дете.

Мотивите на рускинята

Изданието цитира съдебен документ, според който Наталия е излъгала полицията по време на първия разпит след задържането й за това къде се е намирала по време на двойното убийство. В документа, цитиран от Inside NOVA, се казва: „Доказателствата показват, че Наталия Уилсън е била в близост до къщата на Славка Найденова на „Hanover Court” по времето, когато е извършено убийството.” Информацията за това как върви следствието е изключително оскъдна. Първата поява на Наталия Уилсън пред съда е насрочена за 1 март.

Телевизионният канал Fox с новини за Вашингтон определи случая като стряскащ, но и като много особен. „В тази история може да се крие нещо по-голямо”, съобщи телевизията. „Обвинената в убийство Наталия Уилсън е съпруга на бащата на убитото дете. Озадачаващи са обаче информациите за прочутия брат на майката: един от лидерите на българската мафия, убит през 2003 година. Дали всичко това е просто случайност?”, пита канал Fox.

За Наталия Уилсън се знае само, че е с руско гражданство и че преди по-малко от година е сключила брак с бащата на убитото момче. Засега не е изяснено как двамата са се запознали, дали тя наистина е била „съпруга, поръчана по интернет”, и дали пребиваването й в САЩ е законно.

Убитата българка Славка Найденова е била американска гражданка. Тя е имала свой бизнес - работела е от дома си като агент за недвижими имоти и ландшафт-дизайнер. Съседи и приятели на Славка, цитирани в няколко местни медии, казват, че тя била „отдадена на детето си майка”, която е искала синът й Пол да учи български език.

Убити по брутален начин

Дори авторитетният „Вашингтон пост” публикува обширна статия за убийството. Според вестника полицията все още не знае какво е накарало Наталия Уилсън да прибегне до подобно насилие. Славка и синът й са били убити по брутален начин с остър предмет, вероятно нож, оставил многобройни тежки рани, казват представители на прокуратурата и на полицията.

Не е известно дали Славка и Наталия са се срещали някога и дали са имали някакъв конфликт. Следователите, пише „Вашингтон пост”, отказват да коментират дали мотивът е пари, ревност или нещо друго. Следствието в Дейл Сити се води с помощта на преводачи от ФБР. Лестър Уилсън не е обвиняем по престъплението. Според източници на „Вашингтон пост” той бил потресен от трагедията и все още не бил в състояние да даде показания.

"Дойче веле"



Тагове:   ревност,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212689
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833