Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2010 18:09 - Как да откажем цигарите по-ефективно
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 736 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Ако
сте решили да се отървете от неприятния навик, едно от най-ефективните средства са никотиновите лепенки, които намаляват зависимостта на организма ви постепенно.Оказа се обаче, че колкото по-дълго ги носите, толкова по-голям ефект ще имат те. Пушачите, които носят никотинови лепенки 6 месеца, вместо препоръчваните осем седмици, е по-вероятно да откажат цигарите. Това сочат резултатите от ново американско изследване.

Ефектът продължава толкова дълго, колкото самото лечение, а това показва, че пушачите се нуждаят от по-дълъг период, за да откажат цигарите.

“Резултатите свидетелстват, че трябва да преосмислим насоките, свързани с продължителността на лечението, и поне за някои пациенти да предвидим по-продължителна терапия”, заяви Карин Лерман от Медицинския институт в Пенсилвания. Тя обясни, че екипът й извършил изследването заради твърденията, че никотиновата зависимост е състояние, което се характеризира с много рецидиви.

За да проверят тези твърдения, Лерман и колегите й извършили клинични тестове с 568 души, които пушели 10 и повече цигари дневно миналата година. Около половината от участниците 8 седмици носили действително действащи, а след това фалшиви лепенки. Останалите участници ползвали никотинови лепенки 6 месеца. Нито един от пациентите и лекарите не знаел кой носи активна лепенка.

След 24 седмици вероятността за пушачите, подложени на удължено лечение с никотинови лепенки, да откажат цигарите била 2 пъти по-голяма, отколкото за онези, които носили фалшиви лепенки след първите два месеца. "Установихме, че удължаването на терапията до 24 седмици е значително по-ефикасно за отказване на цигарите, отколкото стандартното 8-седмично лечение", увери Лерман. 

Tialoto.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6218143
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833