Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2010 22:21 - Софиянски иска оставката на Дянков
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 854 Коментари: 0 Гласове:
1



imageМинистърът на финансите Симеон Дянков трябва да подаде оставка, тъй като няма квалификацията за тази длъжност. Това заяви в Пловдив председателят на ССД Стефан Софиянски. България е в икономическа криза, а мерките на Дянков са за финансова криза, смята той.

„Поставям въпрос за оставката на Дянков, защото генезисът на проблема е лошата бюджетна политика на правителството. Не се притеснявам да кажа - този човек няма квалификацията за министър на финансите на България.

България е в икономическа криза, тя не е във финансова криза, а мерките, които се предприемат са срещу финансова криза. Той се бори срещу финансова криза каквато няма", каза Софиянски.

Поводът за специалното събиране на Съюза на свободните демократи в Пловдив е "много тревожните икономически показатели, в които влиза България". Това заяви по-рано днес в предаването "Неделя 150" председателят на партията Стефан Софиянски.

Той каза, че икономическата обстановка се влошава, а кризата се задълбочава, вместо да излизаме от нея. Софиянски направи аналогия с 1997 г., когато той беше назначен за служебен министър-председател. Тогава, според него, "за три месеца България беше стабилизирана, инфлацията беше овладяна от над 200%, беше въведен валутния борд-това беше първото решение на правителството".

Според Софиянски  възможностите си, безработицата расте непрекъснато и възможностите и поръчките на фирмите са най-много за 4 месеца.





Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6212492
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833