Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2012 16:20 - Десислава Атанасова става здравен министър
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 408 Коментари: 0 Гласове:
1



Председателката на здравната комисия в парламента Десислава Атанасова (33 г.) е новият здравен министър, четвъртият по ред в кабинета „Борисов”. Родената в Дулово юристка е вторият здравен министър без медицинско образование в десетилетията на прехода. Първият подобен случай бе Славчо Богоев в кабинета на НДСВ-ДПС (2001-2005).
 
Kато причини за оставката на Стефан Константинов Борисов посочи неразбирателствата му с ПГ ГЕРБ и със зам.-министрите му. При съставянето на кабинета през август 2009 г. постът беше зает от Божидар Нанев, който бе отстранен заради голям скандал с поръчка на ваксини против грип, които са ощетили държавата с милиони. Случаят бе предаден на прокуратурата и срещу Нанев бе повдигнато обвинение за престъпление по служба, което и в момента отлежава в прокуратурата.
 
След него постът пое проф. Анна-Мария Борисова, която се задържа в министерското кресло едва няколко месеца и подаде оставка заради друг скандал – този път заради несъгласуване с партийното ръководство на идеята за доплащане в болниците.



Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213986
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833