Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2010 10:06 - Подари си желаното тяло
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 857 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.05.2010 10:07


image “Всекидневно се срещам с жени, чието желание е да отслабнат и да се радват на по-красива фигура. Всички те вече са се убедили, че диетите не действат – ако има успех, той е временен, а цената на гладуването и ограниченията е доста висока. Тези жени са вече половин диетолози, хранят се според правилата на здравословното хранене, тренират, а резултатът е минимален. Нещо липсва.

Ето за това, за липсващия елемент се отнася моята книга. Вашето тяло е уникално и съвършено! Защо тогава го мъчите с гладуване и забрани? Защо очаквате някой друг да ви даде решението? Открийте го сами, то винаги е било във вас. Аз ви предлагам моя нестандартен начин за постигане на желаното тяло. Помогнал е на много жени, надявам се да помогне и на вас.

Той не е диета, а пътешествие към себе си, към потребностите и желанията на вашето тяло, към собствените ви бариери, към красотата в живота ви и хармонията със себе си. Тук аз съм само екскурзовод, вие определяте целта; тук отслабването не е фикс идея, а последица от едно удовлетворено тяло и една щастлива душа“, споделя Моника Василева.

Книгата й засяга един много важен аспект от процеса на отслабване, който дълго време е бил пренебрегван, но днес все повече специалисти го включват в терапиите и консултациите си. Това е т.нар. „ментална диета”, или с други думи как самооценката, психическата нагласа и душеният баланс на човек оказват влияние върху начина му на живот и хранене, а оттам – върху външния му вид, енергията и самочувствието му.

Авторката няма намерение да обяснява сложните взаимовръзки между тялото и ума. Целта й по-скоро е да предложи практическа програма, лесна за следване във всекидневието, с която да докаже, че пътят към желаното тяло – процес, смятан от мнозина за труден, би могъл да се превърне в игра и удоволствие.
Програмата от 9 седмици (и половина) е изградена върху убеждението, че човешкият организъм е съвършено устроен и той инстинктивно знае какво е добро за него.
 
За да установи потребностите на своето тяло обаче, всеки от нас трябва да достигне до психологическите корени на наднорменото тегло (така популярното напоследък „емоционално хранене“: ядем, без да сме гледни, а за да се справим с неизразените си чувства). Тук на помощ идва терапията на любов към себе си, която според авторката е „магическата искра” и отключващият фактор на процеса. Едва след това идва информацията за здравословното хранене и физическата активност. Тези елементи на повечето книги за отслабване и красота присъстват и тук, но са придружени и с много допълнения – цветотерапия, ароматерапия, музикотерапия, визуализации, идеи за подобряване на общия тонус на организма, пречистване от токсините, съвети за справяне с целулита и др.

А ако си мислите, че следването на мечтите и удовлетворението от живота ви като цяло нямат отношение към красивото тяло, ще се учудите колко свързано може да бъде всичко и как телата ни могат да отразявят всеки един „плевел” – в мислите, чувствата и всекидневието ни.

Програмата на Моника не гарантира отслабване с определен брой килограми за 1 седмица (няма автор на света, който да може да изпълни подобно обещание, без да ни познава лично). Със сигурност обаче всяка жена ще открие нещо за себе си в тази книга, нещо, което ще й помогне не само да се доближи до желаното тяло, но и до красотата и хармонията – външната и вътрешната.

fukla.bg



Тагове:   диета,   тяло,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6213425
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833