Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2011 19:39 - Мачът на века
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 354 Коментари: 0 Гласове:
0



Арсенал и Нюкасъл направиха феноменален мач, който спокойно може да претендира за един от двубоите на века. Двата отбора завършиха при уникалното 4:4, след като Арсенал тотално смаза своя съперник през първата част и водеше с 4:0.

През втората част обаче Нюкасъл направи сензационен обрат и стигна до 4:4. Мачът ще се запомни и с много скандалното съдийство. След като бе изгонен Абу Диаби от Арсенал, Джоуи Бартън също заслужаваше червен картон. Малко по-късно главният арбитър даде две дузпи за "свраките", които бяха доста спорни, като за сметка на това отмени абсолютно редовен гол за Нюкасъл.

Срещата започна потресаващо за слисаните домакини. Още във 2-ата минута Аршавин изведе отлично Уолкът и бързоногото крило на Арсенал вкара за 1:0. Буквално в следващата атака отново Аршавин центрира отлично, а Джуру, който бе оставен непокрит, вкара за 2:0.

Едва в 10-ата минута Ван Перси направи преднината на Арсенал класическа. В тези минути Нюкасъл изобщо не можеше да се противопостави на своя противник. Лондончани се възползваха от това и вкараха четвърти гол още преди почивката, след като отново Ван Перси засече центриране на Саня.

В началото на втората част обаче Абу Диаби бе изгонен, след като блъсна без топка съперник. В тази ситуация обаче Бартън също заслужаваше червен картон, след като секунди по-рано влезе изключително остро в краката на Диаби.

В 69-ата минута започна и големият обрат. Кошчелни фаулира Бест и се стигна до дузпа, която Джоуи Бартън реализира за 1:4. В 74-ата минута Бест вкара и втори гол за "свраките", който обаче бе несправедливо отменен заради засада.

Все пак, минута по-късно Бест вкара нов гол, който този път бе зачетен. В 82-ата минута дойде още едно скандално отсъждане, което се изразяваше във втора, много спорна дузпа за Нюкасъл, свирена от Фил Даут. Отново Бартън вкара за 3:4. В 88-ата минута Чеик Тиоте оформи феноменалния обрат, а Нийл Рейнджър дори пропусна да вкара и победен гол за Нюкасъл.

topsport.bg




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6211079
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833