Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2010 16:57 - Да спрем да плачем за Анди Шлек
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Време е да спрем да плачеме за загубата на Анди Шлек в Тура поради технически проблем. За падането на веригата, което костваше на люксембурския състезател 40 секунди в обиколката на Франция е виновен самия той. Шлек реши да атакува Контадор на изкачване и когато се качи на педалите реши да превключи скоростите, което е напълно непрофесионално и доведе до падането на веригата на велосипеда.

Затова няма какво толкова да съжеляваме Шлек, че не спечели Тура. Контадор се възползва от този дефект и контраатакува и натрупа решителна преднина от 40 секунди. Все пак Шлек имаше възможност да стопи тези 40 секунди в едно изкачване, но Контадор не му даде никакъв шанс.

Какво трябваше да направи Контадор при този проблем на Шлек? Да спре и да го изчака! Това нямаше как да стане, защото проблема на люксембурския състезател беше предизвикан от съмия него, а не плод на случайността. Появиха се много мнения, че Контадор не е трябвало да атакува в този момент, но явно тези критици забравят, че Тура е състезание, а не взаимоспомагателен клуб по колоездене.

Контадор няма за какво да се извинява (въпреки, че го направи), защото той няма никаква вина за проблема на Шлек. Тура е състезание и всеки колоездач гледа своя личен интерес и това е напълно в реда на нещата.


Тагове:   колоездене,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6205675
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833