Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2010 10:59 - Литекс стартира с минимална победа в евротурнирите
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 292 Коментари: 0 Гласове:
0



Българският шампион Литекс победи черногорския Рудар с минималното 1:0 в първата среща между двата тима от втория предварителен кръг на Шампионската лига, която се игра пред около 5000 зрители на обновения Градски стадион в Ловеч.

"Оранжевите" започнаха с атаките още от 1-та минута. Топката бе центрирана в наказателното поле на гостите, Ивелин Попов отклони с глава към Пламен Николов, но бранителят не успя да засече кълбото в мрежата на Рудар.

Българският шампион обаче успя да поведе с 1:0 в 8-та минута след красив гол на Ивелин Попов. Петър Занев проби по левия фланг и центрира към Попов на далечната греда, а нападателят прати топката технично с глава в далечния ъгъл на вратата на черногорския шампион.

В 27-та минута Литекс направи поредната си опасна атака, която завърши с греда на Нифлор. Бразилецът Том центрира в наказателното поле на Рудар, френският таран на "оранжевите" игра опасно с глава, но Раданович спаси, а след това топката се удари в напречната греда на неговата врата. 

Втората част започна отново с натиск на домакините. В 53-та минута Попов подаде към Петър Занев, но удара на бразнителя бе спасен от стража Раданович. Последваха силни удари на Сандриньо в 55-та и на Ивелин Попов в 60-та минута, но и те не попаднаха в целта.

В 65-та минута, играчите на черногорския шампион имаха добър шанс да изравнят. Ранджелович получи правото да стреля директно от фаул, но шутира в аут. Само минута по-късно, отбраната на Литекс трябваше да се справя с опасно центриране в наказателното си поле.

Сандриньо пък стреля коварно в 79-та минута, но неговия удар мина на сантиметри от левия стълб на вратата на Раданович.

В 84-та минута гостите останаха с човек по-малко след червен картон на Божович, който спря непозволено Христо Янев. От последвалия фаул потърпевшият стреля опасно в долния десен ъгъл, но стражът на гостите спаси със сетни сили. Последва опасна контраатака за Литекс, но за нещастие на Момчил Цветанов, неговия пас към останалия сам Христо Янев се удари в крак на бранител на Рудар.

В крайна сметка, Литекс не показа максималните си възможности, спечели с 1:0 и взе минимална преднина преди реванша в Черна Гора, съобщи БГНЕС.



Тагове:   победа,   минимална,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6180967
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833