Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2010 09:40 - Светът ще има нов световен шампион
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 662 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 11.07.2010 09:42


image
С мачът между Холандия и Испания в 21:30 часа тази вечер завършва 19-ото световно първенство в ЮАР. След един месец изпълнен с много любопитни двубои по африканските терени, точно тези два отбора заслужиха правото да излъчат новия световен шампион. За пръв път най-големият футболен форум се проведе на Черния континент и със сигурност това бе историческо първенство. В него за първи път домакинът отпадна в предварителните групи.

За първи път европейски тим ще спечели световната титла извън Европа. Първенството ще се запомни с непрестанния вой на вувузелите, с топката "Джабулани", която предизвика куп спорове, с няколко сериозни съдийски гафове, с поредния зрелищен сблъсък между Германия и Англия и с още десетки други любопитни моменти. Но най-важното от всичко обаче е, че светът ще има нов шампион, тъй като за първи път някой измежду Холандия и Испания ще вдигне световната титла и ще стане осмата нация, която е постигала подобно нещо.

Холандия ще излезе довечера на стадион "Сокър Сити Стейдиъм" в Йоханесбург на третия си финал на световно първенство. "Лалетата" вече два пъти са имали шанса да се борят за най-ценния футболен трофей през 1974 и през 1978 година, но и двата пъти губят съответно от Германия (1:2) и от Аржентина (1:3). Сега със сигурност отборът ще бъде пределно мобилизиран да не допусне за трети път да се провали на крачка от успеха.

До момента играчите от Ниската земя се представят повече от убедително на световните финали. Те записаха 6 поредни победи и отбелязаха 12 гола в противниковите врати, като получиха само 5. Така тимът не е побеждаван вече 25 поредни мача. Съставът на Берн ван Марвайк играе много подредено, без да блести, но успява да постигне своето във всяка среща. Така че, ако покаже същото и на финала, тимът има реален шанс да стигне до успеха, въпреки че октоподът-пророк Паул предрече победа за Испания.

В лагера на "ла фурия" настроението също е приповдигнато. Отборът за пръв път в своята история достигна до финалния мач на световно първенство и ще опита да се възползва максимално от открилия му се шанс. След като спечели безапелационно европейската титла през 2008 година, сега Испания ще опита да докаже, че е най-добрият отбор не само на Стария континент, но и в целия свят. От началото на Мондиала, тимът се представя на приливи и отливи.

Походът към титлата започна трудно със загуба от Швейцария, но постепенно отборът успя да влезе в правилния ритъм и макар и с не толкова атрактивен футбол и с минимални победи, се промъкна до финала. Дори и лошата форма на суперзвездата на тима Фернандо Торес не се оказа толкова голяма пречка пред състава на Висенте дел Боске. На полуфинала с Германия наставникът дори остави нападателя на резервната скамейка, но точно в този мач отборът изигра най-силния си двубой до момента и спря помитащия всичко изпречило се на пътя му Маншафт. Много вероятно е Торес да остане на пейката и във финала.

Досега двата отбора са се изправяли 8 пъти един срещу друг като Холандия има леко предимство от 4 победи срещу 3 за Испания и 1 равенство. "Ла фурия" обаче е вкарала повече голове в мачовете помежду им 12:10. Този мач предоставя и друг интересен дуел между Давид Вийя и Уесли Снайдер за голмайсторската титла на шампионата. Двамата имат по 6 попединия до момента и всеки техен гол в противниковата врата, може да им донесе призът за най-добър реализатор на турнира.

Остават броени часове до финала, напрежението е голямо и всяка грешка може да се окаже фатална. Да се надяваме да видим един истински спектакъл и дано по-добрият отбор победи и заслужено да влезе в историята.

sportal.bg



Тагове:   футбол,   Испания,   нов,   шампион,


Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
1. hristo27 - Благодаря ти за хубавите постове ...
11.07.2010 09:45
Благодаря ти за хубавите постове относно Мондиал-2010 !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6182381
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833