Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2010 20:39 - 10 неща, които не знаете за октопода Паул
Автор: nmedia Категория: Спорт   
Прочетен: 767 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 08.07.2010 20:39


Лошата новина за Бастиан Швайнщайгер и Уесли Снайдер е следната: най-голямата звезда на Мондиал 2010 е октоподът Паул, писа Топспорт.

Независимо от резултатите, драмите на терена - всички говорят за Паул от аквариума в Оберхаузен, Германия. Същият този слузест субект, който позна всички резултати на световното, включително отпадането на Германия.

Тук е всичко, което трябва да знаете за феноменалния Паул:

1. Той е роден в Уеймът, Дорсет през 2008 г. Така че е един вид предател. Той прогнозира загубата на родната Англия от втората му родина Германия. "Абсолютен предател", отчитат англичаните.

2. Името му идва от поема на немския автор Бой Лорнсе "Октопода Паул".

3. Относително погледнато, като за неговия вид се счита, че е "красив". Има стилен жълто-лилав поглед. Освен това е въоражен с куп пипала, които биха му били полезни в случай на опасност.

4. Паул е изключително неустоим. За това свидетелства шефът на аквариума Даниел Фей: "Има нещо в неговия външен вид, което привлича неудържимо посетителите ни. Толкова е нетипично, че и ние се чудим какъв е този специален талант у него."

5. И всичкият този талант се трансформира в невероятните му умения да познава мачове. Цялата система е свързана с пускането на две стъклени кутии, които символизират отборите, от които Паул избира своя фаворит. Единият винаги е свързан с Германия, а вторият с противника. Първият който Паул пипне е победител. Просто е.

6. Ще си кажете - той познава, защото винаги избира Германия. Това обаче не е точно така. През 2008 г. той познава не само, че Германия ще бие Полша и Австрия в групата, но и че ще загуби от Хърватска. После прогнозира вярно успеха над Португалия и Турция. За съжаление, убедеността на Паул, че немците ще бият Испания на финала, се оказва грешна.

7. През 2010 г., след като оцелява от "набезите" на изтънчени кулинари през годините, Паул отново влиза в действие. Той познава, че Германия ще загуби от Сърбия, но и победите над Гана и Австралия. След това не се затруднява да прогнозира успехите над Аржентина и Англия. На всичкото отгоре Паул позна, че Испания ще бие Германия, което хвърли в ужас всички в страната.

8. Паул вече е сензация в Нета. Той вече си има 2 страници в Туитър, на които "отговаря" на въпроси. И какви ли не други блогове и тем подобни са свързани с чудото от Оберхаузен.

9. Не всички обичат Паул. В Аржентина се заканиха да сготвят Паул, след като бият германците. Аржентинският готвач Николас Бедору дори подробно разясни как смята да го приготви, за да е най-вкусен. След загубата на Германия все повече са гласовете, които призовават Паул да стане част от менюто на няко й ресторант...

10. Никой (дори самият той) не знае бъдещето, което го очаква. Дали ще бъде сготвен, дали ще продължава да прогнозира мачове или пък като звезда ще получи още по-голям аквариум, в който да се развихри. Кой знае, важното е, че Паул е звездата на Мондиал 2010.

 



Тагове:   футбол,   неща,   Октопода,


Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - ням-ням
10.07.2010 14:53
Ще го изядат, непременно ще го изядат, няма начин
цитирай
2. анонимен - umno e
10.07.2010 22:47
umno e
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6210515
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833