Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2017 13:40 - Бъдещият еврокомисар Мария Габриел се оказа социално слаба
Автор: nmedia Категория: Новини   
Прочетен: 1557 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В Столична община изглежда има социална политика, но тя е насочена не просто към социално слабите, а към „социално слабите“ евродепутати. Евродепутатката Мария Габриел ползва общинско жилище в луксозна сграда в елитен софийски район. С него се е сдобила „по втория начин“, въпреки солидните си доходи, осигурени й от европейските данъкоплатци.
Написах текста, който можете да прочетете по-долу през февруари 2014 г., когато работeх в списание „ТЕМА“. В процеса на проверката на случая се оказа, че столичната община разполага с доверителен жилищен фонд за „свои хора“, а информацията за апартаментите стига само до посветени. Имотите не се обявяват за даване под наем на свободния пазар, така че общината да реализира максимални приходи от собствеността си, нито се отдават на нуждаещи се хора без покрив, за да може тя да изпълнява и социалните си функции. Жилищата са скрити „през девет планини в десета“ – в едно общинско търговско дружество, собственост на друго общинско дружество, което пък от своя страна е собственост на трето такова.

Едва ли ще е изненада за някого, че в началото на веригата е фирма „Софийски имоти“ ЕАД – генератор на множество афери, разтърсили София в последните 20 години. След разговори по телефона с г-жа Габриел, тя призна, че е живяла в общинско жилище в качеството си на евродепутат, но нееднократно увери, че това е било за кратко и че вече го е напуснала. Материалът не беше публикуван, тъй като с главния редактор на списанието Валери Запрянов решихме да й повярваме. Към днешна дата може да се каже, че ни е заблуждавала. Оказва се, че на 16 май 2014 г. въпросът е бил подвигнат и в Столичния общински съвет. „В районите и фирмите продължава използването на общински жилища не по предназначение.

Знаем например, че г-жа Габриел, макар и депутат в ЕП, ползва жилище на Столична община“, се казва в питане на тогавашния общински съветник от БСП Николай Белалов до кмета на София. В отговора си Йорданка Фандъкова заявява, че по своето предназначение общинските жилища биват няколко вида - за настаняване под наем на нуждаещи се, за ведомствени нужди и резервни. „В тази връзка ви уведомяваме, че Столична община не е предоставяла общинско жилище на г-жа Мария Габриел“, пише кметицата.

Още по темата четете в Bgpravda  



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nmedia
Категория: Новини
Прочетен: 6181965
Постинги: 4360
Коментари: 2107
Гласове: 2833